Novak Đoković osvojio prvi turnir u 2023. godini

Neverovatan je podatak da srpski teniser pet godina nema poraz, na teniskom terenu, u Australiji

08.01.2023. 12:08
  • Podeli:
Novak Đoković-63ba8a8e84cb6.webp Foto: AP Photo/Kelly Barnes/Tanjug

Novak Đoković je osvojio prvu titulu u 2023. godini. U finalu turnira u Adelejdu savladao je Amerikanca Sebastijana Kordu rezultatom 2:1  (6:7, 7:6,6:4).

Ipak, zadatak nije bilo nimalo lak. Takmičarska drama i zabava za publiku trajala je preko tri  sata. Samo prvi set se igrao sat i 20 minuta, a okončan je posle 12 neverovatnih gemova.

Oba tenisera su čuvali svoje servise. Đoković je čak u devet gemova uspeo ne dozvoli rivalu da na prvi servis uzme poen. Smenjivali su se u vođstvu, a deseti gem ući će u anale. 

Uzbuđenje je bilo na vrhuncu kada je Korda došao do tri set lopte, Uspeo je Novak da ih spasi i ostane u prvom setu. Potom je u 12. gemu Đoković imao set loptu koju nije iskoristio, a nakon toga prava teniska poslastica usledila je u taj-brejku. Amerikanac je imao još četiri set lopte, a dobio ga je nakon velike drame i preko sat i 20 minuta igre rezultatom 8:10.

Đoković je u generalnoj probi za Australijan open stigao do trofeja posle velike borbe i jasno stavio da znanja da je spreman za pohod na jubilarnu 10. titulu u Melburnu.

Srpski teniser je prvi put u karijeri igrao protiv 22-godišnjeg Korde, sina nekadašnjeg češkog tenisera Petra Korde, šampiona Australijan open 1998. godine, a osvojio je 92. titulu u karijeri.

Turnir u Adelejdu igrao se za nagradni fond od 642.735 američkih dolara.

Zanimljiv je i fantastičan podatak da Novak Đoković u Australiji nije izgubio od 2018. godine kada ga je u četvrtom kolu Australijan opena pobedio Hjeon Čung. Što neko napisa "Đoković je u Australiji poslenjih pet godina izgubio samo van teniskog terena, sudski spor sa Vladom te zemlje".

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()