Novak posle plasmana u finale Vimbldona: Divno je biti deo nove generacije

Đoković će u nedelju igrati svoje deveto finale na Vimbldonu u karijeri

14.07.2023. 18:17
  • Podeli:
Đoković Tanjug Ap Alastair Grant (2)-64b1752d2f601.webp Foto: Tanjug/Ap/Alastair Grant

Novak Đoković rekao je posle plasmana u deveto vimbldonsko finale da je meč protiv Sinera bio mnogo teži nego što to rezultat govori, kao i da je divno biti deo nove generacije svetskih tenisera.

Novak je u tri seta pobedio Janika Sinera, ali smatra da rezultat ne pokazuje koliko je bilo teško protiv Italijana.

"Uvek je neizvesno igrati polufinale. Bila su tri tesna seta, iako rezultat tako ne govori – bilo je blizu. Treći set je mogao da ode za njega, promašio je nekoliko udaraca i omogućio mi je da dođem do taj-brejka. Bilo je pritisaka. Pokazao je zašto je jedan od lidera nove generacije, da je odličan igrač. Divno je biti deo nove generacije", uz osmeh je rekao Novak.

Novak je ubedljivo najiskusniji igrač od četvorice polufinalista na ovogodišnjem Vimbldonu, ali srpski teniser kaže da je još uvek motivisan da igra tenis.

"Voleo bih da verujem da igram najbolji tenis u zrelim godinama. Mi smo deo individualnog sporta, moramo da se uzdamo u sebe, da se dovedemo u najbolje stanje, fizičko i mentalno, kada izađemo na teren. Dobar je osećaj, 36 je novih 26. Osećam motivaciju, inspirisan sam da igram sport koji volim i koji mi je dao toliko mnogo u životu. Trudim se da budem iskren i da vratim uslugu ovom sportu", rekao je Novak i dobio ovacije londonske publike.

Novak će u nedelju igrati svoje deveto finale na Vimbldonu u karijeri, a tek treba da sazna ime protivnika, pošto se u drugom polufinalu sastaju Alkaraz i Medvedev.

"Odmaraću se i oporavljati i gledati dvojicu vrhunskih igrača koji igraju odličan tenis. Uživaću sa svog stola za masažu", zaključio je nabolji srpski teniser.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()