Ons Žaber u polufinalu Vimbldona sa Sabalenkom, poražena Elena Ribakina

U polufinalu Žaber će snage odmeriti sa Arinom Sabalenkom

12.07.2023. 17:10
  • Podeli:
Ons Žaber_Kirsty Wigglesworth AP Tanjug-64aeb908b93d5.webp Foto: Kirsty Wigglesworth / AP / Tanjug

Tunišanka Ons Žaber plasirala se u polufinale Vimbldona, pošto je danas savladala rusku teniserku Elenu Ribakinu rezultatom 2:1 (7:6, 6:4, 6:1) u četvrtfinalnom meču. Meč je trajao dva sata.

Ribakina je prva došla do brejka u prvom setu, pošto je u četvrtom gemu oduzela servis Tunišanki i povela sa 3:1. Žaber je uzvratila u narednom gemu i uspela da izjednači rezultat na 3:3.

Usledila je još jedna ista epizoda u 11. i 12. gemu, zbog čega se ušlo u tajbrejk, u kojem se Ribakina bolje snašla sa servisom i tako osvojila prvi set.

Tokom drugog seta nijedna teniserka nije iskoristilea brejk lopte u drugom i petom gemu. Odluka je pala u desetom gemu kada je četvrtu brejk šansu u drugom setu iskoristila Žaber i tako izjednačila rezultat u setovima (1:1).

Treći set je doneo dominaciju Ons Žaber, koja je oduzela servis protivnici u drugom i šestom gemu i servirala agresivno do pobede.

U polufinalu Žaber će snage odmeriti sa Arinom Sabalenkom.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()