Organizatori i navijači zameraju Kirjosu povlačenje sa AO

Putovao je po svetu i igrao egzibicije jureći za parama, stav je Toda Vudbridža

17.01.2023. 13:27
  • Podeli:
Nik Kirjos-63c68521c03d3.webp Foto: Profimedia

Australijski teniser Nik Kirjos se suočava sa kritikama domaćih navijača, ali i organizatora turnira, zbog odluke da se dan pre početka Australijan opena povuče sa turnira zbog povrede kolena.

"Zašto ne bih želeo da igram? Ljudi ne razumeju koliko je ovo fizički zahtevna igra", rekao je Kirjos ne birajući reči tokom obraćanja.

Nik Kirjos nastupao je pre Grend slema u Melburnu na revijalnom meču protiv Novaka Đokovića pre četiri dana i tada ništa nije naglašavalo da će se povući sa turnira.

Tod Vudbridž rekao je da je jurnjava za novcem u Saudijskoj Arabiji bila prelomna za ovakav razvoj situacije.

"Gledajući ono što znamo da se dešava sa njegovim kolenom, veliki je napor igrati šest ili sedam mečeva na tvrdoj podlozi. Možda bi mogao da odigra dva, ali  i to je teško. Ne možete da kontrolišete svaku povredu. Pogledajte kako se pripremao za Vimbldon, igrao je finale nakon sjajnih priprema. Ako pogledate raspored teško je zaključiti da se pripremao za Australijan open. Putovao je po svetu i igrao egzibicije jureći za parama".

Ono što organizatori zameraju Kirjosu jeste vreme pred grend slem koje Australijanac nije uložio u pripreme i naglašavaju da je pre nekoliko dana snimljen kako igra stoni tenis uz pivo u rukama. 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()