Organizatori Vimbldona pružiće dodatnu pomoć Ukrajini

Englezi ukinuli zabranu za sportiste iz Rusije i Bjelorusije

26.04.2023. 13:39
  • Podeli:
wimbledon reuters-6448f7d64dd80.webp Foto: Reuters

Organizatori grend slema na travi Vimbldona, ove godine će dodatno pomoći ukrajinskim teniserima, nakon što su pre mesec dana ukinuli zabranu nastupa sportistima iz Rusije i Belorusije, koja je bila na snazi ​​prošle godine zbog ruske vojne intervencije u Ukrajini.

Svi igrači iz Rusije i Belorusije moći će da se prijave za ovogodišnji Vimbldon, koji počinje 3. jula, ali će moći da se takmiče kao neutralni sportisti i pod određenim uslovima. Jedna od njih je zabrana izražavanja podrške ruskoj invaziji na Ukrajinu, objavila je francuska novinska agencija AFP.

Organizatori trećeg grend slem turnira u sezoni najavili su da će od svake prodate ulaznice donirati funtu za pomoć Ukrajini i na taj način skupiti više od 500.000 funti ili 565.000 evra.

Tokom teniskog turnira ukrajinskim sportisti imaće na raspolaganju dve sobe besplatno u zvaničnom hotelu, kao i sve trenažne prostore tokom teniske sezone na travnatim podlogama.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()