Da li će se ovo dopasti igračima? Sledi "mala revolucija" u tenisu

Od 2025. godine će se primeniti ova pravila

29.09.2024. 17:20
  • Podeli:
teniska loptica, tenis, pixabay-65bb77f8030eb.webp Foto: Pixabay

Sledi promena pravila na ATP turnirima.

Naime, od 2025. godine na mečevima pod okriljem ATP organizacije navijači će moći da se kreću na tribinama u prvih pet gemova.

Ovo pravilo, koje predstavlja i malu revoluciju u svetu tenisa, stupiće na snagu u januaru 2025. godine.

Ovo su odlične vesti pre svega za navijače koji kasne na mečeve, takvih je na hiljade, pa će baš oni ubuduće dobiti određeno bonus vreme da bez zabrane i "mrkih pogleda" igrača i igračica, zauzmu svoje mesto, kada okasne.

Tolerisaće im se samo donekle, sve do petog gema, a potom će važiti sva ona pravila koja su važila i do sada.

Pitanje je i kako će igrači reagovati na ovakvu odluku ATP jer će sada više nego ranije biti suočeni sa ketanjem navijača na tribinama, što je za njih, naravno, distrakcija tokom servisa i same igre.

Druga važna odluka ATP-a je uvođenje elektronskog sistema za signalizaciju auta, koje su dosad obavljale linijske sudije. Novost je da njih više neće biti na mečevima, već će svaki sporan udarac ubuduće kontolisati napredni sistem nadzora. 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()