Pao je Alkaras, pao je i Medvedev: Siner je šampion Kine

Mladi Italijan je sada obezbedio i skok na ATP listi na kojoj će biti najmanje četvrti od ponedeljka

04.10.2023. 16:11
  • Podeli:
Novak Đoković Janik Siner 6_Alberto Pezzali AP Tanjug-64b15a92c2d86.webp Foto: Alberto Pezzali / AP / Tanjug

Italijanski teniser Janik Siner osvajač je turnira u Pekingu. On je u finalu nadigrao Danila Medvedeva posle dva seta sa 7:6, 7:6. Posle Karlosa Alkarasa, sada je i Rus osetio da je Siner u usponu.

U prvom setu videli smo zaista vrhunsku borbu. Siner je nekako sve vreme bio za nijansu aktivniji i bolji, pa je baš za toliku razliku i dobio prvi set u taj-brejku gde je igrao sigurnije i manje grešio.

Očigledno je Italijan došao u Peking sa velikim samopouzdanjem, u polufinalu je nadigrao Karlosa Alkarasa, pa mu je to samo podiglo veru u sebe pred finalni okršaj sa Medvedevim.

Iako u meču nije bilo nijednog brejka, Siner se bolje snašao u taj-brejkovima. Na kraju se to ispostavilo kao ključno.

Inače, ovo je prva Sinerova pobeda nad Medvedevim.

Italijan je bio bolji danas, igrao je agresivnije od Medvedeva i zato na kraju slavi. Tesno, ali za njega je to u ovom momentu manje važno.

Medvedev se pokazao ponovo kao vrhunski igrač na betonu, ali nije imao snage da slomi Siner koji je u naletu.

Mladi Italijan je sada obezbedio i skok na ATP listi na kojoj će biti najmanje četvrti od ponedeljka.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()