Parker hvali Đokovića: Navijač sam Federera, ali Novak je najbolji od svih sportista

Francuz veruje da u moć srpskog tenisera

04.06.2023. 13:06
  • Podeli:
novak djokovic reuters-647a1c17cc8a2.webp Foto: Reuters

Legendarni košarkaš Toni Parker boravi u Parizu i prati, uživo, Rolan Garos. Ceo život je navijač Rodžera Federera, ali u izjavi za Eurosporta odao je priznanje Novaku Đokoviću. I to ne bilo kakvo.

"Ja sam fan Rodžera Federera, moram to da kažem, ali Novak je za mene jedan od najboljih ikada u svim sportovima. Šta je uradio da toliko dugo traje i koliko dugo radi to što radi, mislim da nema mnogo takvih sportista u istoriji i zbog toga imam mnogo poštovanja prema njemu", rekao je francuski košarkaš.

Otkrio je Parker se sa Đokovićem sreo nekoliko puta i da zna da je srpski teniser veliki ljubitelj košarke. I poznaje ga da može da ga uporedi sa NBA zvezdama.

"Sreli smo se nekoliko puta, znam da je veliki fan košarke. Košarka je u Srbiji možda i sport broj jedan. Volim da ga gledam kada igra, volim njegov borbeni duh, a moj omiljeni deo je njegova mentalna snaga. Znam zbog Aliz malo više o tenisu i igri, i znam da je psihološki deo mnogo bitan u ovom sportu. Morate Novaka uz Rafu i Rodžera da smatrate najboljim, mentalno su najbolji. Statistički, Đoković je kao Lebron Džejms. Ali, nezvanično za mene je najbolji Majkl Džordan".

Na pitanje da li će Novak osvojiti više titula?

"Da, oboriće rekord, zdrav je, znam da je veoma fokusiran na svoju ishranu, svaki detalj mu je bitan, svemu daje posebnu pažnju... Ne vidim kako neće oboriti rekord, iako znam da mnogi navijači Rodžera i Rafe to ne bi voleli, ali Novak će ga oboriti", zaključio je Parker.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()