Porodica Đoković: Novak je na treningu i mentalno je veoma jak

Otac, brat, majka i stric srpskog tenisera zahvalili su se ljudima širom sveta na podršci

10.01.2022. 13:58
  • Podeli:
novak-djokovic-profimedia.jpg

Novak Đoković je na sudu u Melburnu dobio presudu u svoju korist, vraćena mu je viza i dozvoljen izlazak iz hotela u kom je bio zatvoren pet dana. Porodica Đoković je, tim povodom, u Beogradu organizovala konferenciju za medije,  na kojoj se video linkom uključio i obratio javnosti i najbolji teniser sveta.

Prvo je sve prisutne pozdravio Đorđe Đoković, mlađi Novakov brat. 

"Zahvalio bih se ovom prilikom i narodu širom sveta, organizovani su skupovi širom sveta, od Beograda, preko Vrnjačke Banje, Čačka, Zadra, sve do Melburna... Hvala i sudiji Keliju, koji je obavio fer i korektno suđenje. Nije ni njima u sudu bilo lako, sigurno je da je bio veliki pritisak, jer je sve pratio ceo svet. I to veoma dugo je trajalo, pa hvala svima... Novak je na slobodi! On je malopre bio na terenu. Otišao je da trenira. On je zbog tenisa i otišao u Australiju. On je pre svega sportista, on se bavi tenisom, on je najbolji teniser sveta, a tek ćemo saznati šta je sve preživljavao u Australiji tokom prethodnih pet dana. Povod ovog okupljanja je slavlje što je Novak pobedio i što je na slobodi. On je jedan pošten i izuzetan čovek, a ja kao običan čovek kažem da je dobro što postoji pravni sistem, što možemo da se na njega oslonimo, borimo za istinu i učinimo ovaj svet boljim mestom", rekao je Đorđe. 

Đorđe je dao reč majci Dijani

"Mi smo ovde došli da na neki način proslavimo pobedu našeg sina Novaka. On je u porodici naučio da ne laže i ne greši. Ništa nije pogrešio. Ustao je protiv sistema i Vlade Australije jer je imao puno pravo da boravi tamo sa vizom koju ima i da osvoji turnir. Nikada se nismo suočavali sa ovakvom situacijom. Teško je. Trudimo se ovih dana prenesemo javnosti sve što se dešava, a nekada ni mi nismo znali kako je on jer nije imao telefon. Ja kao majka nisam mogla da prebrodim da ne znam da li mi je dete dobro ili nije, da li je bolestan ili zdrav, da li mu nešto fali. Nadam se da će me sve majke razumeti. Hvala Bogu, a Boga ima, da je pravda doneta u pravom momentu i da je Novak oslobođen. Ovo je, za mene, najveća pobeda u njegovoj karijeri, veća od svih njegovih grend slemova", rekala je Dijana Đoković, majka najboljeg tenisera sveta.

Prisutnima se kratko obratio i Novakov stric Goran Đoković, a potom je nešto rekao i otac srpskog tenisera Srđan Đoković

“Hvala svima koji se na svetu bore za slobodu izražavanja. Novak se za to izborio. Nije se dao baciti na kolena, niti će se ikada baciti. Svašta se dešavalo ovih dana, mnogo je bilo teško... ali, on je jedna gromada, fantastičan mladi čovek koji nikada nikoga povredio nije i uvek je pokušavao da pomogne, a ne da odmogne. Ali, očigledno da to što je iz jedne male, siromašne zemlje, nije se svidelo moćnicima, koji su mislili da su Bogom dani...  Ali, mislim da je ova igrica s njim došla do kraja, ali mislim da im je to poslednja igra. Pokušali su da ga nateraju da se odriče vize, da bi mogli da ga deportuju. On nije hteo da potpiše taj dokument, jer nije bilo razloga za tako nešto. Nisu mu dali nikog da kontaktira nekoliko sati, telefon su mu uzeli, on je stupio u kontakt sa pravnim timom i, videli ste sami, spremili sjajnu odbranu pred kojom ništa nisu mogli ni oni koji su Novaka hteli da deportuju. Mislim da je ovo strahovita pobeda njega, njegove porodice i slobodarskog sveta. Svi smo mi ljudi, svi imamo pravo da kažemo šta mislimo i da nemamo posledice za to lično mišljenje. Tenis je njegov posao, njegova ljubav... To pravo su hteli da mu oduzmu. Oduzimanje tog prava im nije uspelo, jer su pravo i pravda pobedili, kao što uvek pobeđuje, u svim zemljama na svetu".

Usledila su pitanja novinara među kojima je bilo i stranaca, a brat Đorđe i majka Dijana su im odgovarali na engeskom.

Na pitanje gde je Novak u ovom trenutku i kako se oseća otac Srđan Đoković je odgovorio:

"On je na terenu. Otišao je da vežba i trenira i nadoknadi sve što je porpustio dok je bio zatvoren. Oseća se odlično. On je mentalno toliko jak da ga ništa od ovoga nije poremetilo. Naprotiv dalo mu je još veću snagu da se bori na terenu".

 

 

 

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()