Posle šest godina samo jedan Srbin na mastersu

Ni ov godine nema Đokovića u Torontu, pošto mu tamošnje vlasti ne dozvoljavaju ulazak zato što nije vakcinisan

05.08.2023. 14:59
  • Podeli:
Miomir Kecmanovic-64a3b82aa519c.webp Foto: Profimedia

Tačno šest godina je prošlo otkako je samo jedan srpski teniser učestvovao na nekom mastersu ili VTA 1.000, kako se u ženskoj konkurenciji zove ovaj turnirski nivo.

Samo je Miomir Kecmanović prijavljen za Kanadski open koji se naredne nedelje igra u Torontu. U prvom kolu čeka protivnika iz kvalifikacija, a mogući rivali u drugoj rundi su veoma opasni Kazahstanac Bublik i Poljak Hurkač, piše Sport klub.

Karlos Alkaras je potencijalni rival u trećem kolu. Među teniserkama u Montrealu nema nijedne Srpkinje.

I pre šest godina je samo jedan srpski teniser bio baš na Kanadskom openu. Viktor Troicki je u prvom kolu eliminisan od Nika Kirjosa. Novak Đoković tog leta nije igrao jer je muku mučio sa povredom lakta.

Ni ove godine nema Noleta u Torontu, više ne zato što je povređen ili jer mu tamošnje vlasti ne dozvoljavaju ulazak zato što nije vakcinisan, nego jer želi da se sačuva za Ju-Es open. Đoković će nedelju dana kasnije igrati u Sinsinatiju.

Sa ostalim srpskim teniserima druga je priča. Laslo Đere nije ni bio na spisku učesnika jer u vreme prijave nije imao dovoljno dobar rejting. On se znatno popravio posle dva uzastopna polufinala, u Hamburgu i Kicbilu, ali sada je kasno. S druge strane, pitanje je i da li bi mu odgovaralo da ide na kanadski beton odmah posle mnogo iscrpljujućih mečeva na šljaci.

Ni Dušan Lajović nije imao dovoljno dobar rejting za glavni žreb, a nije hteo da igra u kvalifikacijama. Filip Krajinović ne igra još od Rolan Garosa i još se ne zna da li će ostati na terenu ili se povući. Hamad Međedović dobro gura poslednjih meseci, ali je još daleko od rejtinga koji bi mu omoćio čak i kvalifikacije u Torontu.

Kada su u pitanju teniserke, situacija nije nimalo blistava. Nijedna od vodećih srpskih igračica nije ni u žrebu za kvalifikacije. Olga Danilović je na 108. mestu, Natalija Stevanović na 166, Aleksandra Krunić je opet povređena…

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()