Povratak Lukasa Puja: Posle alkoholizma i depresije ponovo na Rolan Garosu

Nekada igrač iz Top 10 društva, danas 670. teniser sveta, traži novu šansu

26.05.2023. 15:06
  • Podeli:
Lukas Puj-6470ac7e21802.webp Foto: Profimedia

Lukas Puj (29) ponovo igra tenis. Francuz, koji je smogao snage da izađe iz potpunog mraka u koji su ga pre godinu i po dana odveli alkoholizam i depresija, prošao je kvalifikacije i plasirao se u glavni žreb Rolan Garosa.

Nekadašnji igrač iz Top 10 društva svakako je senzacija ovogodišnjeg Rolan Garosa na koju svi gledaju sa blagonaklonošću. 

Francuz, trenutno 670. igrač sveta, u poslednjem meču kvalifikacija savaldao je Austrijanca Jurija Rodionova sa 2:1 (1:6, 7:5, 6:0).

Ovo je prvi put da je Pulj pobedio u tri uzastopna meča na bilo kom nivou od septembra 2021. On je oduševio domaće navijače skoro besprekornim trećim setom u kom je tri puta uzeo servis protivniku i završio ga bez izgubljenog gema.

Puj je toliko bio zadovoljan svojim uspehom i povratkom da je uzeo sa kćerkicom u naručju napustio teren, a ispred svlačionice dočekao ih je počasni aplauz.

Ovaj 29-godišnjak je doživeo strmoglav pad iz Top 10. Francuz je 2016. godine dostigao vrhunac u karijeri pošto je izborio mesto u četvrtfinalu na Vimbldonu i Ju Es openu. Ostvario je veliku pobedu plasmanom u polufinale Australijan opena 2019.

Proglašen je u mladosti bio za zvezdu u usponu francuskog tenisa i očekivalo se da će ostvariti velike domete u karijeri. Međutim, stvari nisu išle dobro za Puja, pošto se suočio sa nizom povreda nakon operacije lakta 2020. 

Odsustvo sa terena i prekid karijere je teško podneo. Pokuša je 2022. godine da se vrati, ali nije uspeo. Tokom tih godina krize počeo je da pije i upao je u depresiju. 

Ovaj rezultat u kvalifikacijama govori da je pronašao motiv da se oporavi i vrati u trku ka peharima. 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()