Preokret na US openu: Britanski teniser izbacio Minora, Drejper u polufinalu

Drejper je došao do pobede i najboljeg rezultata u karijeri na grend slemovima

05.09.2024. 09:40
  • Podeli:
džek drejper aleks de minor us open reuters-66d959832cc73.webp Foto: Reuters

Britanski teniser Džek Drejper plasirao se u polufinale US Opena, pošto je u četvrtfinalu pobedio Australijanca Aleksa de Minora rezultatom 6:3, 7:5, 6:2.

Drejper je 25. teniser sveta, dok je De Minor 10. na ATP listi.

Meč je trajao dva sata i osam minuta, a Drejper je u drugom gemu prvog seta napravio brejk, ali mu je De Minor u sledećem uzvratio, nakon čega je 25. teniser sveta  ponovo oduzeo servis rivalu koji je uspeo da zadrži do kraja seta.

Britanski teniser je poveo 4:2 u drugom setu. De Minor je u osmom gemu vratio brejk, ali mu je Drejper je u 11. gemu oduzeo servis i osvojio drugi set.

Drejper je u trećem setu napravio dva brejka i tako došao do pobede i najboljeg rezultata u karijeri na grend slemovima.

Britanski teniser će u polufinalu US Opena igrati protiv boljeg iz duela između Italijana Janika Sinera i Rusa Danila Medvedeva.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()