Prvo doping, pa "korpa": Italijani pišu da je Sinera ostavila devojka

Kalinskaja je trenutno 15. igračica sveta, što je njen najbolji rang u karijeri, ali još čeka na osvajanje prve titule

27.08.2024. 12:09
  • Podeli:
janik siner, ana kalinskaja, 12 jul 2024 - profimedia-0890640955-66cda5d11bbc5.webp Foto: Profimedia

Prvi teniser sveta Janik Siner nalazi se u centru pažnje pred US openom, a situacija za njega ne postaje lakša. Naime, kako piše Gazzetta dello Sport, Sinerov ljubavni život raspao se posle doping skandala.

Podsetimo, Italijan je u martu pao na doping testu. U krvi mu je pronađena niska, ali i dalje nedozvoljena količina klostebola, steroida koji se često koristi za izgradnju mišićne mase. Kada mu je posle osam dana uzet drugi uzorak, Sinner je i dalje bio pozitivan.

Odmah je suspendovan, ali ta suspenzija je trajala samo nekoliko dana jer je njegova žalba prihvaćena uz neobično objašnjenje. Navodno je za sve odgovoran fizioterapeut Đakomo Naldi, koji je tretirao Sinerovu posekotinu na prstu sprejom koji sadrži klostebol. Skandal je ostao skriven do sredine avgusta, a Italijan je na kraju oslobođen optužbi. 

Ipak, teniski svet nije prihvatio to objašnjenje, posebno zato što su mnogi drugi teniseri u sličnim situacijama dobili stroge kazne.

Prvi reket sveta sada je pod velikim pritiskom i svaki njegov potez se detaljno prati.

Tako i stižu napisi da su Siner i ruska teniserka Ana Kalinskaja navodno prekinuli vezu. Par je često pružao podršku jedno drugom, zajedno su putovali na velike turnire i delili uspehe na društvenim mrežama. Međutim, nakon skandala sa nedozvoljenim supstancama, romansa je završena.

Kalinskaja, trenutno 15. igračica sveta, što je njen najbolji rang u karijeri, do sada je zaradila oko 3,6 miliona evra od turnira, ali još uvek čeka svoju prvu titulu.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()