Rafael Nadal se povukao sa Lejver kupa: "Zaista sam razočan..."

Lejver kup je meč između tenisera iz Evrope i ostatka sveta

12.09.2024. 21:09
  • Podeli:
rafael nadal-profimedia-0735070319-1667468958651.webp Foto: Profimedia

Španski teniser Rafael Nadal povukao se sa Lejver kupa iako je pre tri nedelje najavio da će igrati na turniru koji se sledeće nedelje igra u Berlinu.

"Zaista sam razočaran što moram da kažem da neću moći da se takmičim na Lejver kupu u Berlinu sledeće nedelje. Ovo je timsko takmičenje i da bih zaista podržao tim Evrope, moram da uradim ono što je najbolje za njih i u ovom trenutku postoje drugi igrači koji mogu pomoći timu da pobedi. Imam toliko sjajnih, emotivnih uspomena sa igranja Lejver kupa i zaista sam se radovao što ću biti sa saigračima i sa Bjernom Borgom u njegovoj poslednjoj godini kao kapitenu. Želim timu Evrope mnogo sreće i bodriću ih iz daleka", stoji u izjavi Nadala koju je preneo zvanični nalog Lejver kupa.

Nadal nije odigrao nijedan meč od Olimpijskih igara na kojima je već u drugom kolu eliminisan od Novaka Đokovića, a u konkurenciji dublova sa Karlosom Alkarazom ispao je u četvrtfinalu. 

Lejver kup je meč između tenisera iz Evrope i ostatka sveta. Evropu će predstavljati Aleksander Zverev, Danil Medvedev, Kasper Rud, Karlos Alkaraz i Stefanos Cicipas, dok će Nadalova zamena biti imenovana sutra ili prekosutra. 

Tim sveta predstavljaće Tejlor Fric, Fransisko Serundolo, Frensis Tijafo, Ben Šelton, Alehandro Tabilo i Tanasis Kokinakis.

Turnir se igra od 20. do 22. septembra.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()