Reket kojim je Đoković osvojio prvi Vimbldon stigao na prodaju

Odličan komad za sve Novakove obožavaoce ili kolekcionare

28.07.2023. 09:50
  • Podeli:
novak djokovic reuters-64b4da578c43b.webp Foto: Reuters

Teniski reket kojim je Novak Đoković , 3. jula 2011. godine, osvojio prvi Vimblonu u karijeri naći će se na aukciji u engleskom gradu Velingborou. 

Punih 12 godina reket je bio u vlasništvu Koredil Mekenči iz Hertfordfira, žene koja je imala toliko sreće nakon pomenutog finala da Novakovo glavno "oružje", koje je teniser sam bacio u publiku, padne u njene ruke. 

"Te godine sam imala sreće da dobijem karte za Vimbldon. U publici sam završila preko lutrije, a sa meča sam se kući vratila sa Novakovim reketom. Zaista neverovatno. Bila sam vrlo uzbuđena zbog te prilike koja se pruža jednom u životu od nekoga čiju posvećenost i disciplinu u sportu izuzetno cenim", rekla je Koredil, majka dvoje dece.

Reket će se pojaviti kao deo šire prodaje sportskih suvenira, od strane Graham Bad aukcijske kuće, a očekuje se da bude izložen 5. i 6. septembra. Stručnjaci za ovu vrstu prodaje procenjuju da će Novakov reket dostići cenu od 10, 15 hiljada funti.

"Ovaj reket je zaista odličan komad za sve Đokovićeve obožavaoce ili kolekcionare. Zaista je u dobrom stanju posle 12 godina, dok je u unutrašnjosti utisnuto Novakovo ime. Ovaj reket predstavlja ključni trenutak u usponu srpskog tenisera da postane jedan od najboljih igrača svih vremena", rekao je Dejvid Konveri, šef odeljenja sportskih suvenira na aukciji.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()