Ribakina deklasirala Sabalenku za prvi trofej u sezoni: Elena - vau

Očekivalo se da Sabalenka pružio bilo kakav otpor

07.01.2024. 08:59
  • Podeli:
Elena Ribakina-659a598be37fe.webp Foto: AP Photo/Tertius Pickard/Tanjug

Kazahstanska teniserka Elena Ribakina je napravila senzaciju na početku sezone i u finalu turnira u Brizbejnu deklasirala drugu najbolju teniserku sveta Arinu Sabalenku.

Koliko je bila moćna govori podatak da je iskusnijoj protivnici dozvolila da osvoji samo tri gema 6:0, 6:3. Ribakina, četvrta igračica sveta, je uzela prvi trofej u sezoni, koja je tek počela, i novih 500 bodova.

Očekivalo se da Sabalenka pružio bilo kakav otpor, ali 24-godišnja Ribakina je napravila neverovatan niz i nije imala trenutak opuštanja.

Meč je trajao samo 68 minuta, što je malo za jedno finale. 

"Ne znam odakle da počnem. Elena - vau. Hvala na ona tri gema na kraju barem. Učinile smo da izgleda kao borba", rekla je Sabalenka u prijatnom tonu po završetku meča.

Obe igračice idu na Australijan open.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()