Rodik razume Nadala: Svaka odluka mu je sa ciljem da bude spreman za Rolan Garos

Da iskida svoje telo zbog jedne pobede u Indijan Velsu, pita kritičare bivši teniser

14.03.2024. 17:44
  • Podeli:
Rafael Nadal-65968a8d1dc55.webp Foto: AP Photo/Tertius Pickard/Tanjug

Endi Rodik smatra da je povlačenje Rafaela Nadala sa Indijan Velsa skroz racionalna odluka. Španac je u SAD stigao nedelju dana ranije, a pre mastersa u Kaliforniji, igrao je protiv Karlosa Alkarasa egzibicioni meč u Las Vegasu.

Rafa je samo dan pre susreta sa Milošem Raonićem odlučio da se povuče, što je naišlo na burne reakcije.

"To što je igrao na egzibiciji, ne znači da je spreman da igra. Hoće li da iskida svoje telo zbog jedne pobede u Indijan Velsu. Ne, svaka odluka koju je doneo u poslednjih 15 meseci bila je u pravcu toga da se spremi za Rolan Garos", rekao je Rodik.

Pobednik Ju Es opena 2003. godine smatra da se egzibicija dosta razlikuje od igranja na najvišem nivou.

"Bilo bi sasvim prihvatljivo objašnjenje da je rekao, ne znam da li mogu da odigram šest ili sedam mečeva na betonu, ali mogu da odigram nekoliko setova u zatvorenom. Nikoga ne bi bilo briga, to je racionalno, tako da ne znam što smo se odjednom svi digli protiv toga", rekao je Rodik.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()