Rolan Garos: Olga Danilović zaustavljena posle preokreta

Srpska teniserka odigrala je sjajan prvi set

04.06.2023. 08:30
  • Podeli:
Olga Danilović_Christophe Ena AP Tanjug-647b9d3090119.webp Foto: Christophe Ena / AP / Tanjug

Srpska tenisrka Olga Danilović zaustavljena je u 3. kolu Rolan Garosa, pošto je poražena od Ons Žaber iz Tunisa 2:1 (4:6, 6:4, 6:2).

Danilović je odigrala sjajan prvi set, došla nadomak osmine finala, ali je iskusnija teniserka iz Tunisa uspela da preokrene i dođe do trijumfa.

Poslije tri dobijena meča u kvalifikacijama, dvije pobjede u glavnom žrijebu, te najboljeg rezultata na grend slemu u karijeri, bila je blizu nastavka bajke.

Dobila je prvi set, u drugom propustila neke prilike da reši duel, a onda potpuno pala u trećem.

Kada je sedma teniserka sveta povela 4:1, uz dva brejka prednosti, činilo se da je epilog poznat.

Međutim, Olga se nije predala. Zaigrala je na sve ili ništa, vratila jedan brejk i bila na dobrom putu da smanji razliku na 3:4.

Nažalost, tada je Denilovićeva, prilikom žestoke razmene, iskrenula zglob desne noge. Pad na zemlju, izgubljen poen i bolna grimasa nisu bili dobar znak.

Od tog trenutka srpska teniserka jedva da je mogla da igra. Izgubila je taj gem, zvala medicinski tajm-aut, vratila se na teren, dala sve od sebe, ali rivalka i povreda bile su jače.

Za utehu, Srpkinji ostaje podatak da je u Parizu ostvarila rezultat karijere i da će na novoj VTA listi biti na 97. mestu, što je za stepenicu slabije od najboljeg plasmana ikada.


 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()