Rus juriša u kompletiranju mastersa: Preostaju još dve prepreke za Indijan Vels

U polufinalu susret sa Tomijem Polom

15.03.2024. 09:25
  • Podeli:
Danil Medvedev AP PhotoMark J. Terrill_Tanjug-65f401599b328.webp Foto: AP Photo/Mark J. Terrill/Tanjug

Ruski teniser Danil Medvedev pobedio je Holgera Runea sa 7:5, 6:4 i plasirao se u polufinale mastersa u Indijan Velsu.

U prvom setu viđena su dva brejka i još mnogo brejk lopti, a Danil je bolje igrao važne poene, pa je na kraju poveo sa 1:0.

U drugom setu Rune prvi uzima servis protivniku, ali onda je Medvedev uzvratio sa dva brejka u nizu, što je bilo dovoljno da trijumfuje.

„Teški uslovi, jako vetrovito, pogotovo u prvom setu. Drago mi je što sam na kraju uspeo da budem nešto čvršći, da odserviram dobro kada je trebalo“, kaže Medvedev.

Meč je obeležila kontroverza početkom drugog seta. Posle dugog poena, Rune je u telo pogodio Medvedeva, pa je uputio gest izvinjenja. Međutim, Rusu je to promaklo, što je zamerio Dancu.

Situacija je brzo izglađena, a Medvedev se još jednom izvinio na mreži.

U pohodu na Indijan Vels, jedini masters na betonu koji Medvedev nije osvojio, preostaju još dve stepenice. Prva je Tomi Pol, a druga je, ukoliko savlada Amerikanca, pobednik iz duela Siner - Alkaraz.

Tomi Pol je u tri seta izbacio Kaspera Ruda i do sada se sa Rusom dvaput sastao, a oba puta je slavio Medvedev, poslednji put prošle godine u Pekingu.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()