Ruska teniserka ne sme u domovinu: Od kad je priznala da je gej nije bezbedna

Ne žalim ni jedan procenat, kaže Kasatkina

05.07.2023. 12:55
  • Podeli:
Daria Kasatkina-64a54be8e8e0f.webp Foto: Profimedia

Darija Kasatkina (25) nije ušla u Rusiju od kada je javno priznala da je gej. Od ispovesti najbolje ruske teniserke prošlo je godinu dana, a ona i dalje strahuje da u domovini neće biti bezbedna zbog svoje seksualne opredeljenosti i protivljenja ratu u Ukrajini. 

"Nije sigurno za mene da boravim u Rusiji, naročito dok aktuelni režim tamo vlada. Kao gej osoba, koja se protivi ratu u Ukrajini, nije moguće da se vratim. Ali ne žalim nijedan procenat. Kada je rat počeo sve je otišlo dođavola, osetila sam da je previše i samo sam rekla: Zaj**i, ne mogu više da se krijem. Želela sam da otkrijem svoj stav i po pitanju rata i po pitanju seksualnosti. Nije bilo nimalo lako reći da ste gej u zemlji u kojoj to nije prihvaćeno", rekla je Kasatkina, 11. igračica sveta, za "Sandej tajms" i dodala:

"Dok nisam javno rekla sve šta sam imala osećala sam se kao da na ramenima nosim ranac pun kamenja. Morala sam da ga bacim sa sebe. Suočila sam se sa par posledica, ali jedino što me je brinulo su moji roditelji, koji su ponosni na mene, a žive u Rusiji".

Kasatkina trenutno igra na Vimbldonu i u 2. kolu, a ranije je pominjala da postoje mogućnosti da zaigra za Švajcarsku.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()