Ruski as o uspesima Đokovića i Nadala: Jednostavno su najbolji

Medvedev je upitan da li zna u čemu je tajna kontinuiranih uspeha Srbina i Španca, koji sa 35 i 36 godina i dalje dominiraju u odnosu na ostatak igrača na turu

11.12.2022. 17:25
  • Podeli:
Danil Medvedev -1668781889284.webp Foto: AP Photo/Antonio Calanni/Tanjug

Do skoro prvi reket planete i vladar gren slema u Njujorku iz 2021. godine Danil Medvedev istakao je da su Novak Đoković i Rafael Nadal jednostavno iznad svih, ne samo među aktuelnim teniserima, već i u celokupnoj istoriji belog sporta.

Medvedev je upitan da li zna u čemu je tajna kontinuiranih uspeha Srbina i Španca, koji sa 35 i 36 godina i dalje dominiraju u odnosu na ostatak igrača na turu.

"Teško je reći u čemu je tajna. Jednostavno su jači od nas. Ali, mislim svako od nas može da ih pobedi u nekim mečevima. Pogledajte moj međusobni skor sa Novakom. Pobedio sam ga četiri ili pet puta. Međutim, kad pogledate istoriju tenisa, niko im nije ni blizu. Kad je reč o glen slemova, takođe. Vidite velikog Pita Samprasa, ima upola manje gren slemova od njih. Kako im uspeva? Jednostavno su najbolji", rekao je Medvedev.

Rus je zbog sankcija pod kojim su se našli njegovi zemljaci od strane vlade Velike Britanije, propustio Vimbldon a isto bi moglo da mu se dogodi i naredne godine.

"Da budem iskren, ATP dobro rukovodi situacijom. Ne govorim konkretno o Vimbldonu, već o godini generalno, verujem organizatorima. Volim London i Vimbldon, bio sam zaista razočaran što nisam mogao da igram. To je jedini gren slem gde nikada nisam prošao četvrtfinale."

Medvedev je trenutno sedmi na planeti, iako je početkom godine držao i prvu poziciju, koju je preuzeo od Novaka. 

Rus je pre dva dana na interesantan način prokomentarisao spisak učesnika na seriji 250 Adelejdu, na kojem su čak četvorica igrača iz top 10.

"Solidne 22 gren slem titule među nama", napisao je na Tviteru.

Od skoro tata na turu, dobio je ćerku početkom oktobra, jedini gren slem pehar Danil je uzeo baš u finalu Ju-Es opena i to protiv Đokovića. 

Uspeo je da spreči Srbina da uzme sva četiri najveća trofeja u istoj kalendarskoj godini.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()