Ruski teniseri i teniserke dominiraju na Australijan openu

Plasman u četvrtfinale grend slema našli su Karen Hačanov i Elena Ribakina

24.01.2023. 09:15
  • Podeli:
Karen Kačanov-63cf864f9674b.webp Foto: AP Photo/Dita Alangkara/Tanjug

Ruski teniseri i teniserke na Australijan openu igraju bez nacionalnih obeležja, kao neutralni igrači. Za razliku od mnogih sportskih događaja Teniski savez Australije nije zabranio učešće ruskih i beloruskih sportista, a oni su im vratili zahvalnost na ukazanoj prilici tako što su se mahom plasirali u četvrtfinale i polufinale grend slema. 

Ruski teniser Karen Hačanov i ruska teniserka Elena Ribakina plasirali su se u polufinale Grend slema u Melburnu, dok je Andrej Rubljov u četvrtfinalu i igra protiv Novaka Đokovića

Hačanov je meč dobio kada mu je Amerikanac Sebastijan Korda predao meč u trećem setu zbog povrede.

Hačanov je u trenutku prekida vodio sa 2:0 u setovima - 7:6 (7:5), 6:3 i u trećem sa 3:0, kada je Korda odlučio da se povuče sa terena zbog povrede šake desne ruke.

Američki teniser je u drugom setu imao medicinski tajm-aut zbog povrede sa kojim se suočio.

Hačanov će se u polufinali sastati sa pobednikom meča između Grka Stefanosa Cicipasa i Čeha Jiržija Lehečke.

Ruska teniserka Elena Ribakina savladala je Letonku Jelenu Ostapenko sa 6:2, 6:4, u prvom meču četvrtfinala na Australijan openu. 

U polufinalu će se Ribakina, vimbldonska šampionka, sastati sa pobednicom meča između Beloruskinje Viktorije Azarenke i Amerikanke Džesike Pegule.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()