Sabalenka rutinski do finala Ju-Es opena

Sabalenka se po drugi put u karijeri plasirala u finale Otvorenog prvenstva Sjedinjenih Američkih Država

06.09.2024. 15:50
  • Podeli:
arina sabalenka reuters-66db08a621902.webp Foto: Reuters

Beloruska teniserka Arina Sabalenka plasirala se u finale Ju-Es opena pobedom nad Amerikankom Emom Navaro sa 2:0, po setovima 6:3 i 7:6 (7:2).

Sabalenka se po drugi put u karijeri plasirala u finale Otvorenog prvenstva Sjedinjenih Američkih Država, nakon što je prošle godine izgubila od Koko Gof.

Već u drugom gemu prvog seta Beloruskinja je došla do brejka, ali je Navaro uzvratila u narednom gemu. Međutim, Sabalenka je ponovo oduzela servis protivnici u šestom gemu i bez većih problema uspela da povede.

U drugom setu se na brejk čekalo do petog gema, kada se Sabalenka značajno približila trijumfu. Navaro je ipak nakon spasenih brejk lopti uspela da oduzme servis drugoj teniserki sveta i izbori se za taj-brejk.

Uspela je Amerikanka i da napravi prvi mini brejk, ali je zatim izgubila sve poene na svoj servis, te je Sabalenka bez izgubljenog seta došla do finala.

Tamo će čekati Džesika Pegula.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()