Samo se broj pehara računa: Veliki uspesi u mladosti nisu garancija za titule u "starosti"

Tenis to najbolje demonstrira

20.03.2024. 08:19
  • Podeli:
teniska loptica, tenis, pixabay-65bb77f8030eb.webp Foto: Pixabay

Prolazna vremena u tenisu nisu garancija ničega, ali ne bi ih trebalo ni zanemarivati. Na primer, Mihael Čeng je najmlađi šampion svih gradn slamova u istoriji.

Osvojio je Roland Garos sa 17 godina i nikada više nijedan pehar te vrednosti. Boris Beker je bio malo stariji, kada je proglašen za najmlađeg pobednika Vimbledona, ukupno je stigao do tri titule u Londonu, ali je daleko od Rodžera Federera sa osam i Novaka Đokovića i Pita Samprasa sa po sedam titula sa engleskog gren slema.

Đoković kao mlad igrač nije imao preterano jake rezultate, ali je danas najbolji teniser svih vremena.

Sada Karlos Alkaraz pravi sjajne uspehe u mladosti. Još nije ugasio 21. svećicu na rođendanskoj torti, a već je jedan od najboljih u istoriji među teniserima koji su tek izašli iz tinejdžerskog doba.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()