Ševčenko nije više Rus: Veoma sam ponosan na to i jedva čekam da izađem na teren

Ovaj teniser nije prvi koji je promenio državljanstvo

28.01.2024. 12:32
  • Podeli:
Aleksander Ševčenko-65a65233211eb.webp Foto: AP Photo/Tertius Pickard/Tanjug

Ruski teniser Aleksandar Ševčenko odlučio je da od januara 2024. godine nastupa pod zastavom Kazahstana

Ševčenko, koji je rođen u Rostovu na Donu, predstavljao je Rusiju od kada je postao profesionalac 2018. godine, ali nakon što je dobio kazahstansko državljanstvo odlučio se za ovaj potez.

Podsetimo, nekoliko igrača rođenih u Rusiji promenilo je zemlju. Pre svega, Elena Ribakina je prešla u Kazahstan 2018. godine, dok je Aleksandar Bublik to učinio dve godine ranije.  U jednom od najnovijih slučajeva, Varvara Gračeva je prošle godine stekla francusko državljanstvo i od tada predstavlja Francusku.

"Zdravo svima

Samo želim da obavestim sve da ću od sledeće nedelje predstavljati Kazahstan na terenu. Veoma sam ponosan na to i jedva čekam da izađem na teren, pokušavajući da sebi i ostalima napravim trenutke za pamćenje. zemlja", rekao je Ševčenko u najavi objavljenoj na svom Instagram storiju.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()