Siloviti Alkaraz "počistio" Ože-Alijasima za osminu finala: Španac nastavlja pohod na titulu

Slavio je drugi teniser sveta u samo 78 minuta

11.03.2024. 10:05
  • Podeli:
Karlos Alkaraz Indijan Vels AP PhotoMark J. Terrill_Tanjug-65eebe23511fe.webp Foto: AP Photo/Mark J. Terrill/Tanjug

Španski teniser Karlos Alkaraz plasirao se u osminu finala Mastersa u Indijan Velsu. Branilac titule pobedio je Kanađanina Feliksa Ožea-Alijasima sa 2:0 (6:2, 6:3).

Drugi teniser sveta je agresivnije otvorio meč i uspeo da u petom gemu oduzme servis protivniku. Potom je Ože-Alijasim, trenutno 31. na ATP listi, jedinu brejk loptu imao u poslednjem gemu prvog seta - koju nije iskoristio.

Dva gema kasnije, Akaraz je ponovo došao do brejka i tako trasirao put do uzimanja prvog seta.

Drugi set je počeo izgubljenim gemom kanadskog tenisera, što je uslovilo da Ože-Alijasim zaigra riskantnije. 

Kanađanin je sve više grešio i to je Alkarazu donelo otvoren put ka pobedi brejkom u devetom gemu drugog seta za konačnih 6:2 6:3.

Alkaraz je osvojio čak 78 odsto poena na prvi servis (25/32) u odnosu na 54% Ože-Alijasima, a Španac je maksimalno bio fokusiran i realizovao četiri od sedam brejk lopti.

Drugi teniser sveta je u trećem kolu za samo 78 minuta savladao kanadskog igrača – 6:2, 6:3 i zakazao duel u osmini finala sa Mađarom Fabijanom Marožanom.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()