Srbin ostao bez polufinala: Lajović završio putešestvije u brazilskoj prestonici

Duci je ispustio čak 11 brejki šansi

24.02.2024. 09:08
  • Podeli:
Dušan Lajović Profimedia-65d99e4f76b28.webp Foto: Profimedia

Srpski teniser Dušan Lajović poražen je u četvrtfinalu ATP turnira u Rio de Žaneiru, pošto ga je savladao Argentinac Fransisko Serundolo sa 2:1 (3:6, 6:4, 6:4).

Odlično je Lajović započeo meč, došao je do brejka došao odmah na početku u prvom gemu. 

Nastavio je da dobro servira, što mu je omogućilo da do set lopte dođe u devetom gemu, nakon čega je osvojio set. Činilo se da je meč blizu kraja kada je Serundolo, koji je u poslednje vreme u lošijoj formi, pozvao doktora na teren, merili su mu i pritisak.

Međutim, tokom drugog seta Serundolo je zaigrao kao srpski teniser u prvom setu - dominatno. Odmah na početku je došao do brejka, što mu je trasiralo put do osvajanja drugog seta.

Lajović je propuštao šansu za šansom, a kulminacije večeri je bio treći set u kojem je Argentinac spasao četiri brejk lopte u drugom gemu, od toga dve vezane, dok je u narednom oduzeo servis Duciju. Potom je srpski teniser u šestom i u osmom gemu imao po 15-40, ali ništa od toga nije bilo dovoljno.

Srpski teniser propustio je mnoštvo prilika, nije iskoristio čak 11 brejk lopti na meču i na kraju završio učešće u četvrtfinalu u Rio de Žaneiru. Duel u brazilskoj prestonici trajao je dva sata i 24 minuta,  a na kraju je kao pobednik izašao 22. igrač sveta. 

Serundolo je svoje šanse iskoristio - realizovao je dve brejk lopte od ukupno tri. Ovom pobedom je Argentinac sebi trasirao put ka najboljih 20 tenisera sveta.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()