Srpska open: Fantastičan Lajović zakazao duel sa Đokovićem

Dušan je savladao osmog nosioca turnira u Banjaluci

20.04.2023. 12:37
  • Podeli:
Dušan Lajović_Srpska open-643ec63679cc3.webp Foto: Srpska open

Srpski teniser Dušan Lajović pobedio je Francuza Gregora Barerea sa 2:0 (6:3, 5:0) u 2. kolu turnira Srpska opena i tako zakazao duel sa Novakom Đokovićem u četvrtfinalu.

Novak i Lajović su do sada imali dva međusobna duela, a oba puta je slavio Đoković - prvi put 2015. godine u Dohi, dok je 2018. godine slavio u Monte Karlu.

Lajović, trenutno 70. igrač na ATP listi, demolirao je 13 pozicija bolje rangiranog Francuza, koji je bio i osmi nosilac turnira.

Srbin je odigrao fantastičan meč protiv Barera, koji je samo u početku pružao žestok otpor, pružajući izuzetno precizne forhende.

Lajović je na startu meča napravio brejk. Barer je uspeo da vrati nekoliko gemova kasnije. U finišu seta Srbin je došao do brejka posle najdužeg gema u meču i to je bio prelomni momenat.

Ređao je gemove jedan za drugim, a neverovatan je podatak da je nakon prvog gema gde je posle razlike došao do brejka, vezao pet gemova bez izgubljenog poena, što je nešto što se retko viđa u tenisu.

Vezao je ukupno 22 poena i u velikom stilu nadigrao rivala.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()