Srpska open se seli: Jeste grad na B, a nisu ni Beograd, ni Banjaluka

Licenca, koja je iznajmljena Đokoviću, vraća se odakle je sve počelo i juri za serijom 500

02.07.2023. 16:00
  • Podeli:
srpska open dejan rakita pixsell-643ad2d82b8ab.webp Foto: Dejan Rakita / Pixsell

Teniski turnir Srpska open definitivno iduće godine neće biti održan u Banjaluci, a ovu vest potvrdio je nekadašnji rumunski teniser, danas jedno od većih imena u teniskom biznisu Jon Cirijak.

"Oduševljen sam što mogu da otkrijem da ćemo od 2024. vratiti turnir iz Beograda u Bukurešt", istakao je Cirijak koji je bio osrednji teniser ali se proslavio kao menadžer i trener Borisa Bekera kada je osvojio Vimbldon 1985, kao još najmlađi šampion u istoriji. "Cilj je da dobijemo seriju 500, ali sam svestan da to neće biti nimalo lako".

Inače ovaj turnir je igran u Budimpešti kada je izbila pandemija zbog korone. Rumun je tada odlučio da iznajmi licencu Đokoviću, takmičenje je igrano dve godine u Beogradu, ovog aprila u Banjaluci, a dogodine se vraća u Bukurešt, koji je ranije imao već sličan turnir.

Cirijak je do pre neku godinu bio vlasnik mastersa u Madridu ali je prodao licencu za 360 miliona evra IMG. Sada želi da u svojoj zemlji organizuje velike turnire, piše Sport klub.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()