Srpski teniseri u Melburnu: Motivisani smo da učinimo da se Novak oseća posebnim

U svlačionici se čuje podrška igrača Đokoviću, ali ne i od onih najboljih igrača, reka je Dušan Lajović posle pobede

17.01.2022. 13:10
  • Podeli:
miomir-kecmanovic-foto-profimedia.jpg

Dušan Lajović i Miomir Kecmanović su, posle plasmana u drugo kolo Australijan opena izašli pred novinare u Melburn parku sa osmehom na licu. Misija dvojice srpskih tenisera bila je da na prvim mečevima “osvete svog druga Novaka Đokovića i nepravdu koja je prema njemu učinjena u Australiji” i u njoj su uspeli. 

Prisutne novinare najviše je zanimala tema o najboljem teniseru sveta, koji je u tom trenutku već bio daleko od Australije na putu ka Dubaiju. 

“Kada pričam sa kolegama u svlačionici, podrška je velika. Možda ne na društvenim mrežama, ali u svlačionici jeste. Možda ne do nivoa do kojeg bi trebalo, ali ne znam zašto. Ne znam šta ovi najbolji misle. Mnogi od njih ga nisu podržali. Možda s njihove tačke gledišta to znači prepreka manje na putu ka tituli, jer je Novak bio jedan od favorite turnira”, rekao je Dušan Lajović.

Sve što se prethodnih 10 dana dešavalo Novaku Đokoviću u Australiji nije poznato da je neki vrhunski sportista, ikada, doživeo od neke države da nije njegova. Za sve je ovo presedan u sportu. To misli i Dušan Lajović.

“Znam da se desilo nešto što niko nije zamišljao da može da se desi.  Vrlo je pogrešan način na koji su ga tretirali. Odluka koju su doneli i zašto su je doneli. Nadam se da će u budućnosti Novak biti najbolji teniser u istoriji i da će se ovo samo gledati kao prepreka na tom putu” zaključio je Dušan Lajović

I Miomir Kecmanović se suočio sa pitanjima novinara na temu Đoković. 

"Motivisani smo da se na neki način „osvetimo” Novaka, da se oseća ponosnim. Toliko je učinio za sve nas, bilo je teško gledati kroz šta je prolazio. Sve što se Novaku dešavalo poslednjih dana sigurno je uticalo na sve nas iz Srbije. Jasno je da sam razočaran odlukom vlasti u Australiji. Mislim da je tenis mnogo izgubio ovim događajem, jer je to što nema najboljeg tenisera sveta na turniru gubitak za sport, gledaoce, sve nas. Bez obzira na to što je Novak najbolji igrač sveta, devetostruki šampion u Melburnu i što mi žreb nije bio naklonjen sa nestrpljenjem sam očekivao susret sa njim na Australijan openu. Nažalost, ta želja mi se nije ostvarila i oduzela mi je radost", rekao je Kecmanović.

 

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()