Stevanović posle pobede na Vimbldonu: Moj tim je mali, ali se trudimo da guramo našu priču

Ako ne osećaš ono što radiš onda to nema baš smisla, kaže srpska teniserka čiji put nije bio lak

06.07.2023. 09:25
  • Podeli:
Natalija Stevanović-64a6672616827.webp Foto: Adam Davy/PA via AP/Tanjug

Natalija Stevanović je najsrećnija žena na Vimbldonu. Srpska teniserka je u Londonu upisala prvu grend slem pobedu u karijeri i to ne protiv bilo koga - nadigrala je nekada najbolju igračicu sveta, Karolinu Pliškovu i upisala nove podatke u svoju biografiju. Sada samo može da nastavi da (se) igra.

A kako je Natalija reagovala posle pobede i koliko je bila srećna preneo je "Telegraf":

"Toliko emocija, jednostavno sam mirna. Kako? Žreb sam gledala sa mužem i trenerom. I kada je izvučena Pliškova navijali smo da joj protivnica budem ja. I pojavilo se moje ime. Ona je meni odgovarala po stilu igre, forhend, bekhend, visoka igračica koja igra ravno i ima dobar servis... Prvo je bilo samo da počnemo da igramo, pa ćemo da vidimo dalje kako ćemo", srećna i nasmejana je rekla srpska teniserka.

Ova Nišlijka je sve vreme bila smirena i otkriva da tokom meča treme nije bilo. 

"Probila sam led u kvalifikacijama. Tamo su prošle trema i jeza. Meni i mom timu je ovo prvi grend slem. Ne mogu da kažem da ga nismo vizualizovali", kaže Natalija.

Ne kopira Novaka

I Natalija Stevanović je posle ove pobede probala travu Vimbldona, baš kao što je to učinio Novak Đoković kada je osvojio titulu.

"Svi misle da je zbog Novaka. Jeste on bio inspiracija, ali ja sam želela diskretno da se pozdravim sa terenima. To mi je bilo potrebno, da se oseti atmosfera i energija. Kada sam se kvalifikovala bila sam u fazonu da pojedem što više. Nije mi cilj da kopiram Novaka, pa sam sve to uradila diskretno. Ako ne osećaš ono što radiš onda to nema baš smisla".

Po završetku meča, usledio je i ples sa mužem.

"Taj ples je od starta. To nam je insipracija sa velikih stadiona kada pevaju ša la la la. Tako je počelo i traje. Kada zaboravim to uradim posle, to je lepa radost".

Put nije bio lak, naprotiv

Prošla je Natalija dug put do ovog uspeha...

"Polufinale je cilj. Prošla sam mnogo i sad me prođe jeza. Nikola je razgovarao sa sponzorom. Znate da imam 28 godina, razumeju oni sve i znaju da sam sazrela. Sa 22 godine sam imala operaciju jetre. Trebalo je vremena da se vratim, bila sam 7, 8 kilograma slabija. Pola stomaka mi je sečeno, bio je dug proces. Delovalo je nestvarno da se vratim na teren. Onda sam imala boginje i upalu pluća u toku korone. Nije sve to lepo... Ali sada jeste".

Na kraju je srpska teniserka rekla Srbiji da će se truditi i predano raditi, ona i njen mali tim:

"Mogu da obećam Srbiji potpunu predanost. Plan je da se drži konstantnost. Pored sebe imam svog muža Laleta i trenera i fizija Nikolu. Mi guramo sami i zato je teško, guramo našu priču. Željna sam da inspirišem mlade, da im pružim ljubav i znanje. Nadam se da ćemo imati taj nivo. Konstatost je vizija i nadam se tome". 

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()