Švarcman ocenio: Federer je opušten, Đoković ponekad nervozan, samo Nadal stvara nesigurnost

I pre meča protiv njega osećate se malo poraženim, kaže Argentinac

02.04.2024. 10:08
  • Podeli:
rafael nadal, novak đoković - 14 jul 2018 - profimedia-6595a553e8819.webp Foto: Profimedia

Argentinski teniser Dijego Švarcman veruje da je Rafael Nadal "taj koji izaziva najviše poštovanja kada uđete na teren", u poređenju sa Novakom Đokovićem i Rodžerom Federerom.

Nekadašanji osmi reket sveta je govorio za ESPN i priznao da se oseća kao da ulazi na teren "malo poraženiji" pre nego što se uopšte suoči sa Nadalom.

U međusobnim susretima na terenu Argentinac je izgubio 11 od 12 mečeva protiv Španca.

"Mislim da je Rafa, od njih trojice, onaj koji izaziva najviše poštovanja kada uđete u teren. Kao da uđete na teren malo poraženiji. Kod ostalih, ako jednog dana uhvatite Đokovića ljutog ili ako zgrabi par lopti i ima trenutke frustracije... A Federer, koji je tako opušten, ponekad vam daje opcije da uđete u meč sigurniji", rekao je Švarcman i dodao:

"Ali Nadal, od trenutka kada počnete da igrate sa njim, od početka do kraja, čini vam se da je to poslednja tačka u njegovoj karijeri. Teško je. On izaziva toliko poštovanja u vama da ponekad kažete: Kako da to uradim? I on to savršeno podnosi, ima manje udaraca od Federera ili Đokovića, ali nastavlja da pobeđuje. Veoma je teško održati ono što radi od prvog minuta".

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()