Tajli: Đoković je dobrodošao, ali mi na odluku vlade nećemo i ne možemo da utičemo

Sreli smo se u Londonu i Novak je svestan da konačnu odluku donosi federalna vlada, rekao je direktor Australijan opena

12.10.2022. 10:52
  • Podeli:
novak-roland-garros-reuters.jpg

Direktor Australijan opena Kreg Tajli izjavio je da je srpski teniser Novak Ðoković dobrodošao na Australijan open naredne godine, ali da čelnici grend slema u Melburnu neće insistirati kod federalne vlade Australije da Srbin dobije vizu.

Ðoković je početkom godine deportovan iz Australije, iako mu je prvobitno dozvoljeno da uđe u zemlju nevakcinisan.

"Što se mene tiče, Novak je dobrodošao na Australijan open. Međutim, sada je potrebno da se stvari rešavaju između njega i federalne Vlade. Mi na to nećemo i ne možemo da utičemo. Kada i ako oni reše problem, mi ćemo pratiti dalje instrukcije", rekao je Tajli, a preneo britanski "Gardijan" i brojni svetski mediji.

Prvi čovek Australijan opena sreo se sa Ðokovićem na nedavno održanom Lejver kupu u Londonu.

"Razgovarali smo uopšteno, rekao je da bi naravno voleo da se vrati u Australiju, ali da zna da je konačna odluka na federalnoj vladi. Prihvatio je to. To je sada izmedu njih", poručio je Tajli.

Ruskim i beloruskim teniserima biće dozvoljeno da igraju u Australiji, ali bez nacionalnih obeležja i simbola.

"Neće igrati pod svojom zastavom i neće biti njihove himne, ali su dobrodošli u Australiju", zaključio je Tajli.

Prvi grend slem teniske sezone, Australijan open, naredne godine igraće se od 16. januara do 29. januara.
 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()