Tomić iznenadio sudiju tokom meča: Biću pozitivan za dva dana

Australijski teniser nezadovoljan zaštitom od virusa Kovid-19 na Australijan openu

11.01.2022. 12:25
  • Podeli:
bernard-tomic-australija.jpg

Bernard Tomić je, tokom prvog kvalifikacionog meča za Australijan open, imao izliv nezadovoljstva organizacijom turnira i obrušio se na sudiju. Australijski teniser je u drugom setu duela, sa Rusom Romanom Safiulinasom, pri rezultatu 2:1 rekao sudiji da je umoran, bolestan i da ima Kovid-19. 

"Uveren sam da imam Kovid. U naredna dva, tri dana biću pozitivan na testu. Ako ne budem pozitivan za tri dana vodim vas na večeru, ako se dokaže da nemam virus vi plaćate večeru meni", rekao je Tomić i odbio da ga pregleda lekar turnira. 

Australijanc je izgubio meč (6:4, 6:1) i ispao na startu kvalifikacija, ali je taj poraz pao pod senku njegovih sumnji u testiranje na turniru. 

"Ne mogu da verujem da nam pre mečeva ne rade PCR testove. Dozvoljava se igračima da uđu na teren sa rezultatom brzog, antigenskog testa koje sami radimo. To je isto kao da nema nikakvog testiranja", nezadovoljan je Tomić.

Not sure if Tomic is blaming his physical difficulties on potential Covid, but he just complained to the umpire during the changeover that #AusOpen is relying on rapid antigen tests rather than PCR tests.

Tomic trails Safiullin 1-6, 1-2.

— Ben Rothenberg (@BenRothenberg) January 11, 2022

 

 

 

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()