Toni Nadal o Đokoviću: Taktika je bila samoubilačka

Stric Rafaela Nadala prokomentarisao finale Vimbldona

15.07.2024. 23:45
  • Podeli:
toni-nadal-foto-antoine-couvercelle-bestimage.jpg Foto: Antoine Couvercelle/Bestimage

Španski teniski trener Toni Nadal analizirao je finale Vimbldona, u kome je Novak Đoković poražen od Karlosa Alkaraza.

Toni ocenjuje da Novak nije igrao svoju igru, već alternativnu, za koju je mislio da će nauditi Karlosu.

"Zamišljam, kao što sam pisao dan pre finala, sumnje Novaka i njegovog tima kako se meč približavao. Odluku nije bilo lako doneti. Kako pristupiti meču, sa uobičajenim oružjem i svojim stilom ili pokušati da se neutrališe protivnik tražeći druga rešenja i udaljavajući se od karakteristične igre", napisao je Toni u kolumni za "El Pais" i dodao:

"Uvek sam se opredeljivao za prvo rešenje. Uvek je teže igrati, posebno u finalu, radeći ono na šta nisi navikao. Đoković se odlučio za drugo rešenje. Znajući da mu ni noge ni preciznost udaraca nisu kao prošlih godina, kao ni da mu dug i fizički zahtevan meč ne ide u prilog, pokušao je sa taktikom koja se na kraju pokazala kao samoubilačka".

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()