"Tretiran sam kao i svi drugi": Siner pred start US opena priča svoju priču, da li mu iko veruje?

Italijan će na startu US opena igrati protiv Amerikanca Mekenzija Mekdonalda

26.08.2024. 10:36
  • Podeli:
janik siner, 23 avg 2024 - profimedia-0901349418-66cc3de927f50.webp Foto: Profimedia

Voleo bih da nijedan igrač ne prođe kroz ovo, nadam se da će ljudi shvatiti zašto su mi dozvolili da igram i zašto sam proglašen nevinim, izjavio je trenutno najbolji teniser sveta Janik Siner, koji je dva puta bio pozitivan na zabranjenu supstancu steroid klostebol.

Međunarodna agencija za integritet tenisa (ITIA) saopštila je pre šest dana da je Siner dva puta bio pozitivan na zabranjenu supstancu klostebol u martu ove godine tokom Mastersa u Indijan Velsu. ITIA je navela da Siner neće biti suspendovan pošto je nezavisna komisija utvrdila da u ovom incidentu nema krivice ili nemara italijanskog tenisera.

 "Ponavljam, tretiran sam kao svi drugi. Razlog zašto sam nastavio da igram je što smo znali tačno kako je ušlo u moj sistem i odakle je klostebol došao. Bio je iz spreja. Uzimajući sve u obzir, nisam imao drugačiji tretman. Proces je prilično dug. Nije bio lak period za mene. Zbog toga sam srećan", rekao je Siner za I-Es-Pi-En (ESPN).

Siner je prema pravilima izgubio 400 bodova i novčanu nagradu (325.000 dolara), koju je osvojio u Indijan Velsu. Italijanski teniser je u martu poražen u polufinalu Indijan Velsa od Karlosa Alkaraza sa 2:1 (1:6, 6:3, 6:2).

Siner će ove nedelje igrati na poslednjem grend slem turniru sezone US Openu. Njegov rival biće Amerikanac Mekenzi Mekdonald.

"Bilo je veoma teško vreme, neizvesno vreme, srećan sam što je završeno jer sam skinuo dosta tereta sa leđa. Mislim da sam objasnio sve kako je bilo i kako je trebalo da bude. Mislim da su sproveli istragu na isti način kako i za svakog drugog tenisera. Nadam se da svi mogu da shvate to i da nastavimo dalje", zaključio je Siner.

Verujete li vi u ove Sinerove reči?

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()