Trijumfalni srpski dubl za debakl Španije u Valensiji

Srbija ima maksimalan učinak od šest pobeda protiv dva protivnika

16.09.2023. 08:51
  • Podeli:
nikola ćaćić miomir kecmanović dejvis kup davis cup reuters-65055048dc688.webp Foto: Reuters

Srpski dubl Nikola Ćaćić-Miomir Kecmanović savladao je rivale španski par Alehandro Davidovič-Fokina - Marsel Granoljers sa 2:0 u setovima (6:3, 7:6) i time su naneli i treći poraz domaćinima grupe C Dejvis kupa u Valensiji.

Dve pobede u singlu Lasla Đerea nad Albertom Ramosom Viljolasom, pa Novaka Đokovića nad Alehandrom Davidovičem-Fokinom su obezbedile prolazak Srbije u četvrtfinale Dejvis kupa u Malagi. Dubl nije imao rezultatski značaj, ali su Španci igrali za ponos i čast pred svojom publikom.

Viđena je velika i izjednačena borba. Srpski dubl je uspeo da u finišu prvog seta dođe do brejka i dovoljne prednosti za jedan korak do pobede.

Drugi set bio je maratonska borba bez dopuštanja greške rivalima. Stiglo se do taj-brejka, gde srpski teniseri koriste četvrtu meč-loptu i pobeđuju sa 15:13.

Srbija ima maksimalan učinak od šest pobeda protiv dva protivnika, kao i Češka, s kojom će se u subotu igrati mečevi za plasman na prvo ili drugo mesto. 

Španija je kao domaćin bez pobede i čeka je revijalan susret sa Južnom Korejom.

Završni turnir igra se u Malagi od 21. do 26. novembra.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()