Troicki: Želimo da osvojimo Dejvis kup, idemo meč po meč

Srbija će prvi meč na Završnom turniru Dejvis kupa odigrati 23. novembra protiv Velike Britanije.

19.11.2023. 18:25
  • Podeli:
Viktor Troicki-64ff02bb126e9.webp Foto: Profimedia

Selektor muške teniske reprezentacije Srbije Viktor Troicki izjavio je danas da njegovi igrači žele da osvoje Dejvis kup. Dejvis kup reprezentacija Srbije stigla je danas u Malagu na završni turnir Dejvis kupa.

"Prvi dan je u Malagi. Brzo smo putovali, direktnim letom iz Beograda. Svi osim Novaka Đokovića su tu. Odrađen je i prvi trening. Dobra je energija u ekipi i sve je u najboljem mogućem redu", rekao je Troicki u Malagi, preneo je TSS.

On je istakao da će Srbija ići meč po meč.

"Ne znam da li možemo da kažemo da smo glavni favoriti. Imamo Novaka i možemo da se nadamo, a imamo i želju da osvojimo 'salataru'. Prvi protivnik je Velika Britanija, imaju probleme sa povredama, ali imaju i dosta kvalitetnih igrača", dodao je Troicki.

Stručnom štabu reprezentacije Srbije se priključio i Janko Tipsarević.

"Logičan splet okolnosti. Želeli smo da budemo što jači u igračkom, ali i stručnom kadru. Janko je neko ko je sa nama osvojio 'salataru', i verujem da može mnogo da nam pomogne i u stručnom delu kao neko ko je ceo život u Dejvis kupu", zaključio je Troicki.

Srbija će prvi meč na Završnom turniru Dejvis kupa odigrati 23. novembra protiv Velike Britanije.

Reprezentativac Srbije Hamad Međedović izjavio je da je "velika čast biti među pet odabranih igrača u reprezentaciji Srbije".

"Stigli smo u Malagu, na redu su prvi treninzi i radujem se prvom meču. Stanje u ekipi je fenomenalno. Svi momci imaju izuzetnu energiju. Dosta pričamo o mečevima koji nas očekuju i verujemo da možemo da idemo do samog kraja", rekao je Međedović.

On je istakao da će Srbija ići na pobedu protiv Velike Britanije.

"Britanci imaju dobar tim, dobre igrače, ali mi verujemo u sebe i idemo na pobedu", naveo je Međedović.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()