'Uvek sam se nadao da ću imati veliku karijeru'

Moje namere su uvek bile da dođem do najvećih visina i jako sam zahvalan što igram ovako dobro u ovoj fazi karijere, ističe Đoković

09.10.2022. 15:14
  • Podeli:
Novak Đoković_Tanjug-1664551829502.webp Foto: Tanjug

Najbolji srpski teniser Novak Ðoković priznao je da se uvek nadao da će imati veliku karijeru.

Ðoković je danas osvojio ATP turnir serije 500 u Astani, pošto je u finalu pobedio Grka Stefanosa Cicipasa 6:3, 6:4.

Srpski teniser je ovim trijumfom praktično izborio plasman na Završni turnir, koji će u novembru biti održan u Torinu. On je pobedom u Astani osvojio 90. trofej u karijeri.

"Uvek sam se nadao da ću imati veliku karijeru. Naravno, nisam znao broj finala, titula... Moje namere su uvek bile da dođem do najvećih visina i jako sam zahvalan što igram ovako dobro u ovoj fazi karijere. Iskustvo mi je mnogo pomoglo u ovakvim mečevima", rekao je Ðoković po završetku meča.

Srpski teniser je prošle nedelje osvojio i turnir u Tel Avivu.

"Nisam mogao da tražim bolji restart sezone. Skoro tri meseca od finala Vimbldona... Od turnira u Madridu izgubio sam samo od Rafaela Nadala na Rolan Garosu. Sve ostalo sam dobio. Jako sam motivisan da završim sezonu kao što sam radio u ove dve sedmice", naveo je Ðoković.

Srpski teniser se potom obratio i Cicipasu.

"Ubeđen sam da ćeš u budućnosti imati mnogo pobeda. Još si mlad. Veliki si teniser, takmičar, imaš strašan tim. Želim ti sve najbolje, osim kada igraš protiv mene. Mislim da svi znamo da je budućnost vrlo svetla za tebe", naveo je Ðoković.

Grčki teniser je čestitao Ðokoviću na osvajanju titule u Kazahstanu.

"Nikada ne prestajem da ti čestitam. To se dešava non-stop. Neverovatno si igrao i veliki si profesionalac. Ovaj turnir tebi pripada, ne bi bilo u redu da je neko drugi osvojio. Ðoković je zaslužio ovaj trofej. Ništa drugo nisam mogao da uradim danas", rekao je Cicipas.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()