Skok u organizaciji: Velika promena na Rolan Garosu

Troje srpskih tenisera nastupa prvog dana otvorenog prvenstva Francuske

26.05.2024. 12:48
  • Podeli:
Rolan Garos-64730e6ad9f4c.webp Foto: Profimedia

Danas počinje drugi grend slem u sezoni, Rolan Garos.

Naime, čelni ljudi ovog turnira napravili su svojevrstan skok u organizaciji.

Drugi najveći stadion u kompleksu, "Suzan Lenglen", dobio je krov, baš kao što ga poseduje i "Filip Šatrije".

Na centralnom terenu Rolan Garosa mečevi se igraju i dok napolju pada kiša od 2020, a time će moći da se pohvali i stadion koji ime nosi po višestrukoj osvajačici Grend slemova tokom dvadesetih godina prošlog veka.

Lenglen je u periodu od 1919. do 1926. osvojila osam Grend slem trofeja, a "njen" stadion ima kapacitet oko 10.000 mesta.

Foto: Profimedia

Od naših igrača na teren će u popodnevnim časovima, otprilike u isto vreme, Laslo Đere, Aleksandra Krunić i Olga Danilović.

Đere se sastaje sa Altmajerom, Krunić igra protiv Volinec, dok je Danilovićevoj protivnica Trevisan.

Inače, Novak Đoković, koji turnir startuje u utorak, zvaničnu konferenciju za medije održaće u nedelju od 16.00 časova.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()