Vimbldon još nije doneo odluku o prijavama tenisera

Neki britanski mediji su objavili da je ruskim i beloruskim igračima dozvoljen nastup na grend slemu na travi, ali to nije tačno

10.03.2023. 12:47
  • Podeli:
Vimbldon logo-6390fbd8cbd31.webp Foto: Profimedia

Vimbldon tek treba da donese konačnu odluku o davanju ili oduzimanju dozvole za nastup ruskim i beloruskim igračima.

"Vimbldon još nije doneo odluku o učešću ruskih i beloruskih igrača na grend slemu ove godine na travi. Nastavljamo veoma blisko da sarađujemo sa vladom Ujedinjenog Kraljevstva i ključnim akterima u tenisu po ovom pitanju.", rekli su organizatori Rojtersu u petak, dodajući da nastavljaju razgovore sa ključnim zainteresovanim stranama.

Ol Ingland Lavn Tenis klub (AELTC) i Lavn Tenis Asosiejšn (LTA) zabranili su igračima iz dve zemlje da učestvuju na turnirima koji se održavaju u Britaniji nakon ruske "specijalne vojne operacije" u Ukrajini.

Vimbldon je rekao da je zabrana igranja igrača iz Rusije i Belorusije jedina održiva opcija pod vođstvom britanske vlade.

Grend slemu u Londonu su oduzeti bodovi za rangiranje, a ženski VTA i muški ATP takođe su naložili ogromne novčane kazne LTA i AELTC.

Dvostruki šampion Vimbldona Endi Marej rekao je ove nedelje da očekuje da će organizatori Vimbldona dozvoliti ruskim i beloruskim igračima da se takmiče na grend slemu.

Planirano je da ovogodišnji turnir bude održan od 3. do 16. jula.

Vimbldon je bio jedini grend slem koji je prošle godine zabranio takmičare teniserima i teniserkama iz Rusije i Belorusije, a igrači su se takmičili kao individualni sportisti bez nacionalne pripadnosti na drugim turnirima.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()