Vimbldon uveo nova pravila: Rusi dobili ograničenja

Politika se i dalje meša u tenis

27.06.2023. 11:52
  • Podeli:
Vimbldon logo-6390fbd8cbd31.webp Foto: Profimedia

Bez mnogo pompe i ne mnogo glasno organizatori Vimbldona su uveli novo pravilo kojem su ograničili ruske i beloruske tenisere, odnosno prisilili ih da se opredele za sponzore ili za takmičenje. 

Naime, Englezi su uslovili sportiste da "ako žele da se takmiče na Vimbldonu moraju da raskinu sponzorske ugovore sa kompanijama koje su na listi međunarodnih sankcija zbog rata u Ukrajini", piše BBC.

Ruski mediji tvrde da je ovaj uslov donet pod "pritiskom britanske vlade" i da se zahteva pismeni dokaz o raskidu ugovora sa "spornim" subjektima.

Jedan od najdrastičnijih primera je teniserka Veronika Kudermetova, koja ima sponzorski ugovor sa "Taftnjeftom", kompanijom kojoj su uvedene međunarodne sankcije posle početka ruske ofanzive na Ukrajinu. 


 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()