Vimbldon uvodi novo pravilo: Prvi put odustaju od duge tradicije

Ovog puta se novina tiče možda i najčuvenijeg pravila Vimbldona da svi igrači moraju da nose potpuno bele stvari

16.06.2023. 14:11
  • Podeli:
Vimbldon logo-6390fbd8cbd31.webp Foto: Profimedia

Vimbldon uspeva da odoli mnogim sponzorskim napadima i potrebama za modernizacijom, te uspeva da se drži tradicija. Ipak, sa vremena na vreme pojavi se poneka novina.

Ovog puta se novina tiče možda i najčuvenijeg pravila Vimbldona da svi igrači moraju da nose potpuno bele stvari.

Ove godine će prvi put biti napravljen izuzetak i to samo u konkurenciji dama. Naime, one će moći da nose podšortseve, biciklističke šorceve (u nedostatku adekvatnog prevoda reči undershorts) u tamnim bojama pod uslovom da njihova dužina ne bude duža od šortsa ili suknjice u kojoj će igrati.

Dakle, ostatak opreme će biti potpuno beo, ali će ovaj deo moći da bude u boji, prenosi Nova S.

Za muškarce ovo pravilo ne važi, pa će morati da koriste gotovo potpuno belu odeću, opremu i obuću.

Ova promena je prvi put najavljena kao mogućnost pre šest meseci, a sada je dobila i zvaničnu potvrdu.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()