WTA lista: Olga Danilović 100. teniserka sveta, Iga Švjontek i dalje prva

Naredna WTA lista biće objavljena za nedelju dana.

12.06.2023. 10:46
  • Podeli:
Tan2023-06-0320022760_8 olga danilović AP PhotoChristophe Ena-6486db3a24874.webp Foto: Tanjug/AP Photo/Christophe Ena

Najbolja srpska teniserka Olga Danilović napredovala je za pet pozicija na najnovijoj WTA listi, koja je objavljena danas.

Danilovićeva je trenutno 100. teniserka sveta sa 657 bodova.

Aleksandra Krunić je nazadovala za 32 mesta i trenutno je 165. igračica sveta sa 411 poena, dok je Natalija Stevanović pala na 231. poziciju sa 302 boda.

Poljakinja Iga Švjontek zadržala je prvo mesto na WTA listi sa 8.940 poena, pošto je odbranila titulu na Rolan Garosu. 

Na drugoj poziciji se nalazi Beloruskinja Arina Sabalenka sa 8.012 bodova, dok je treća Elena Ribakina iz Kazahstana sa 5.090 poena.

Potom slede Francuskinja Karolina Garsija i Amerikanka Džesika Pegula. Iza njih su, Uns Džabir iz Tunisa, Amerikanka Koko Gof, Čehinja Petra Kvitova i Beatris Hadad Maja iz Brazila.

Naredna WTA lista biće objavljena za nedelju dana.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()