WTA se oglasio u vezi izbegavanja rukovanja: Poštujemo poziciju ukrajinskih sportista

Azarenka je tražila od Vimbldona da objasni publici novi manir na kraju mečeva

11.07.2023. 09:51
  • Podeli:
Elina Svitolina1-64ad09de6c283.webp Foto: AP Photo/Alastair Grant/Tanjug

Vimbldon ove godine ima istupanja iz tradicionalnih okvira ponašanja, a jedno od tih je i izbegavanje rukovanja teniserki na kraju mečeva. Mnogo prašine podiglo je ignorisanje Ukrajinke Eline Svitoline i Ruskinje Viktorije Azarenke kada je duel bio završen.

Teniserka iz Ukrajine još ranije je jasno naglasila da neće da se pozdravi sa igračicama koje dolaze iz Rusije i Belorusije i imala je sličnu scenu na Rolan Garosu kada je Arina Sabalenka čekala na mreži kako bi se rukovala, a Svitolina joj nije prišla.

Na Vimbldonu je Azarenka shvatila da Svitolina neće da se rukuje i na kraju meča je odmahnula rukom, bez namere da doživi neprijatnost ignorisanja. Ruskinja je potom na konferenciji tražila od Vimbldona da potencijalno pre meča objasni publici zašto nema rukovanja kako bi se gledaoci suzdržali od zvižduka bez pokrića.

Oglasial se i krovna organizacija ženskog tenisa WTA, saopštenjem prenetim i na društvenim mrežama.

"Posle nesrećnih okolnosti i nerazumevanja na Vimbldonu (i na mečevima poslednjih nedelja) WTA želi da objasni situaciju oko rukovanja teniserki posle duela. Zbog rata koji je trenutno u toku, WTA poštuje poziciju ukrajinskih sportista i izbegavanje tradicionalnog rukovanja sa protivnicama iz Rusije i Belorusije na kraju meča, jer je ovo lična odluka. Imamo neke od najboljih navijača na svetu i zahvalni smo im na njihovoj strasti i posvećenosti. Zahvaljujemo se na razumevanju igrača i poštovanju sportista" napisali su u saopštenju ljudi iz WTA.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()