Zvanično i konačno: Đoković ne igra na ATP kupu

Reprezentacija Srbije nastupa u Sidneju bez Novaka Đokovića, definitivno

29.12.2021. 10:54
  • Podeli:
novak-djokovic-u-pioniru-foto-pixsell.jpg Foto: Bane T. Stojanovic/PIXSELL

Novak Đoković, Andrej Rublev i ceo tim Austrije neće igrati na ATP kupu u Sidneju, informacija je sa zvaničnog sajta ATP kupa. 

Ovo znači da će tim Srbije biti oslabljen i na terenu i na klupi, jer je Đoković trebalo da predvodi ekipu i kao trener i kao kapiten. Razlog Novakovog izostanka sa prvog turnira u 2022. godini nije objavljen. Srbiju će predstavljati: Dušan Lajović, Filip Krajinović, Nikola Čaćić, Matej Sabanov i Ivan Sabanov, koji će biti kapiten tima.

Andreja Rublova je korona virus sprečio da stigne u Sidnej. Rus je nedavno objavio da je zaražen virusom Kovid19 i da mu je potreban oporavak. I on nije jedini. Još dvoica tenisera iz ruskog tima neće igrati na ATP kupu - Aslan Karacev i Jevgenij Donskoj.

Posle povlačenja Dominika Tima i Denisa Novaka reprezentacija Austrije nije imala tim, pa je na ovom turniru nacionalnih selekcija zamenila Francuska. 

ATP kup počinje u subotu 1. januara u 10 časova u "Ken Rouzvol areni" i "Kudos bank areni" u Olimpijskom parku u Sidneju.

 

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()