Tragedija na stadionu: Najmanje osmoro mrtvih u Kamerunu

Na utakmici Kupa Afričkih nacija došlo je do stampeda ljudi koji je imao teške posledice

25.01.2022. 11:32
  • Podeli:
kamerun-profimedia.jpg

Crni dan na Kupu Afričkih nacija. Na stadionu "Olembe" u Jaundeu, pred utakmicu Kamerun - Komora, došlo je do stampeda u kom je život izgubilo najmanje osmoro ljudi, među kojima ima i dece, a povređeno je oko 50 osoba. 

Do tragedije je došlo kada je veliki broj navijača želio da uđe na stadion u glavnom gradu Kameruna i uživo gleda fudbalsku utakmicu.

"Neki su u jako teškom stanju, morali su da se smeste u bolnice", rekla je u izjavi za medije medicinska sestra Olinga Prudence.

#Olembé. #NoComment #CAN2021 #CANTotalEnergies2021 #TeleAsu https://t.co/WZcfrYMu6r pic.twitter.com/bs111aENX3

— Télé'Asu, Connectés - Informés - Concernés (@TeleAsuOfficiel) January 25, 2022


Iako stadion prima oko 60.000 ljudi, na njega je pokušalo da uđe oko njih 50.000 i do ove tragedije svakako nije trebalo da dođe, ali problem je bio u tome što su mesta bila obezbeđena za manje navijača zbog epidemioloških mera.

 

Bousculade au stade Olembe. 
😔 pic.twitter.com/ybARNI6bT2

— Joseph Mac Opare 🇨🇲 🇬🇭 (@jmopare) January 24, 2022

 

 

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()