Tuga: Preminuo bivši fudbaler Crvene zvezde

Veliki trag je ostavio i u Voždovcu

30.03.2024. 13:30
  • Podeli:
zoran peric fk voždovac-66080596d17ba.webp Foto: FK Voždovac

Zoran Perić, nekadašnji fudbaler i operativac Crvene zvezde i Voždovca, preminuo je u 74. godini.

Karijeru je počeo u Zvezdi, prošao sve mlađe selekcije kluba i zabeležio tri zvančne utakmice za seniorski tim. Posle je prešao u Metalurg iz Smedereva, potom u Galeniku i Teteks iz Tetova.

Zaigrao je u Voždovcu, odakle se preselio u Holandiju. Po povratku iz inostranstva nosio je dres Budućnost iz Peći, a karijeru završio u beogradskom Sinđeliću.

Perić je dugo po završetku karijere bio sportski funkcioner, obavljao je godinama funkciju sportskog direktora Voždovca.

U Crvenoj zvezdi je bio jedan od operativaca. Poslednjih godina, bio je zadužen za doček i ispraćaj sudija i službenih lica posle utakmica.

Na klupskom sajtu od Perića su se oprostili i "zmajevi".

"Perić je kao igrač prošao sve mlađe selekcije Crvene zvezde, a Voždovac je bio njegova poslednja stanica u domaćoj ligi pre nego što se otisnuo u inostranstvo, u Holandiju. Kasnije je kao sportski radnik davao veliki doprinos na različitim poljima, a najdublji trag ostavio je kao sportski direktor kluba iz Zaplanjske.

Vreme i mesto sahrane dragog nam Zorana Perića biće naknadno objavljeno.

Večna mu slava", piše na sajtu Voždovca.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()