UEFA kaznila Dinamo Zagreb

Divljanje navijača je donelo i kaznu

20.08.2023. 08:15
  • Podeli:
dinamo slavko midzor pixsell 2-64d1ecaa11caf.webp Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

UEFA je u subotu kasno uveče objavila kaznu za Dinamove navijače ‘posle izuzetno teških incidenata koji su se dogodili uoči odložene utakmice trećeg kola kvalifikacija Lige šampiona između AEK-a i Dinamo Zagreba koja je prvobitno bila zakazana za 9. avgust 2023. u Atini, a koji su rezultirali smrću grčkog državljanina‘.

Evropska fudbalska federacija odlučila je da Dinamovi navijači neće smeti da prisustvuju gostujućim utakmicama svoga kluba u UEFA-inim klupskim takmičenjima do kraja sezone 2023./24.

"Prema proceni UEFA-e, sve utakmice u kojima učestvuju gostujući navijači FK Dinama smatraju se visokorizičnima, a to je nažalost potvrđeno velikom težinom incidenata zbog prisutnosti navijača FK Dinamo u Atini, uprkos odluci da se ne puštaju za dotičnu utakmicu. To je takođe istaknuto u izveštaju koji sadrži informacije o incidentima koje su grčke vlasti dostavile UEFA-i", stoji u saopštenju UEFA-e.

Osim toga, od Dinama se traži da, u saradnji s relevantnim političkim, javnosigurnosnim i fudbalskim teelima u Hrvatskoj, osmisli i provede strategiju za iskorenjivanje fudbalskog nasilja povezanog s njihovim klubom.

UEFA očekuje da će u dogledno vreme od kluba dobiti izveštaj s detaljima akcionog plana za rešavanje ovog značajnog problema.

"Dok FK Dinamo i njihovi protivnici moraju dati sve od sebe kako bi sprečili navijače FK Dinama da putuju, gostujuće ekipe koje putuju u Hrvatsku mogu i dalje dobijati punu alokaciju ulaznica, a FK Dinamo i nadležna javna tela moraju preduzeti potrebne mere kako bi osigurali sigurnost gostujućih navijača", dodaje se u saopštenju.

UEFA će izravno obavestiti nadležna tela zemalja/gradova domaćina o ovoj meri, zaključuje se u poruci iz Niona.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()