Zbog rata u Izraelu otkazan turnir na kom je Đoković branio titulu

Odluka o otkazivanju je doneta posle konsultacija sa stručnjacima za bezbednost i imajući na umu bezbednost igrača i navijača

14.10.2023. 17:23
  • Podeli:
Novak Đoković Tel Aviv Profimedia-1664736552166.webp Foto: Profimedia

Teniski turnir u Tel Avivu, koji je trebalo da se odigra od 5. do 11. novembra, otkazan je zbog rata između Izraela i Palestine.

Kako je saopštio ATP, odluka o otkazivanju je doneta posle konsultacija sa stručnjacima za bezbednost i imajući na umu bezbednost igrača i navijača.

"Snažno osuđujemo svaki oblik terorizma i žalimo zbog gubitaka nevinih života u ovom sukobu. Nadamo se i molimo za mir u regionu", izjavio je predsednik ATP-a Andrea Gaudenci.

U prošlogodišnjem finalu turnira u Tel Avivu, srpski teniser Novak Đoković je pobedio Hrvata Marina Čilića u dva seta.

Trenutno najbolji igrač sveta svakako nije planirao da nastupi na ovogodišnjem izdanju turnira koji je trebalo da bude na programu od 5. do 11. novembra.

Đoković će do kraja sezone igrati u Parizu, Završnom turniru u Torinu i Fajnal-ejtu Dejvis kupa u Malagi.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()